d5c553e7f090496d0562cf973bf4c8e9649e2474
  • Tychy
49 

Webinar nagrany na żywo w dniu 9 czerwca 2021 roku, przeprowadzony przez Monikę Ciesielską Dr Lifestyle, autorkę książki „Bez liczenia i ważenia”.

Na webinarze oprócz treści merytorycznych jest też seria pytań i odpowiedzi. Produkt zawiera karty pracy, notatkę wizualną i transkrypcję.
Kupując ten webinar, masz do niego dostęp bez ograniczeń czasowych.
Dostęp do zakupionych materiałów przekazywany jest mailowo.

Na tym webinarze dowiesz się:
• co to jest negatywna fit bańka, (3:31)
• czy należy eliminować z diety jakieś produkty, (6:00)
• czy istnieje jedyna słuszna metoda zmiany nawyków żywieniowych, (8:29)
• jakie są style żywienia, (8:56)
• na czym polega styl punktowy, (9:29)
• czym jest styl przedziałowy, (10:21)
• jakie mamy do dyspozycji narzędzia służące zmianie nawyków żywieniowych, (13:40)
• na czym polega użyteczność diet, (14:00)
• co nam dają aplikacje do liczenia kalorii, (15:28)
• na czym polega strategia bez liczenia i ważenia, (16:12)
• dlaczego ważnym elementem zmiany jest analiza aktualnego stylu życia, (17:43)
• po co poznawać swoje zasoby i jak je wykorzystywać, (18:35)
• jak wygląda zasada 80/20% w praktyce, (21:07)
• dlaczego należy uważać na duporady z internetu, (23:50)
• co nam daje aktywność fizyczna i czy jest ważniejsza od diety, (25:10)
• dlaczego nie warto pokładać zbyt dużych nadziei w motywacji, (26:30)
• po co nam samodyscyplina i dlaczego należy dawać z siebie tyle, ile aktualnie można, (27:17)
• na czym polega działanie z niechcemisiem, (31:56)
• jakie są filary dialogu motywującego na linii pacjent – dietetyk, (34:24)
• dlaczego warto znać odpowiedź na pytanie „po co?”, (37:22)
• jakie warunki muszą być spełnione, żeby schudnąć, (40:49)
• czy da się schudnąć bez liczenia i ważenia, (44:51)
• co to jest błędne koło zmiany i jak je przełamać, (48:40)
• jakie są filary terapii skoncentrowanej na rozwiązaniach, czyli TSR, (51:56)
• dlaczego nie należy robić odstępstw, (54:24)
• czy można mieszać style jedzenia, (1:00:39)
• co to jest jedzenie intuicyjne, (1:02:45)
• czy trzeba jeść śniadanie, (1:03:44)
• jak ważne jest zwracanie uwagi na skład produktów, (1:06:42)
• co to jest okno żywieniowe i czy każdy może je stosować, (1:09:11)
• czy ser żółty się liczy, (1:10:13)
• czy lepiej jeść mniej większych posiłków, czy więcej mniejszych, (1:11:50)
• o co chodzi z dobiałczaniem, (1:15:02)
• czy przy insulinooporności da się schudnąć bez liczenia i ważenia, (1:16:34)
• czy pory spożywania posiłków mają znaczenie. (1:23:59)

Kliknij i zapisz się na szkolenie

Cena: 49 zł

 

Przegląd